Wednesday, 7 September 2011

GAT-X303 Aegis - Gundam

Aegis
GAT-X303 Aegis prototaip transformable serangan menggunakan senjata mudah alih, ia adalah yang diketengahkan di dalam siri anime Mobile Suit Gundam SEED . Unit ini dipandu oleh Athrun Zala.

Ciri-ciri Teknologi
Aegis adalah komander jenis mudah alih dengan sensor sangat maju dan kuasa serangan yang berat. Ia boleh bertukar menjadi perisai mudah alih konfigurasi bersenjata dengan tenaga "Scylla" meriam 580mm.

Meriam ini cukup kuat untuk memusnahkan kapal angkasa. Selain itu ia mempunyai senapang di rusuk 60mm ditangan untuk pertempuran jarak dekat-range, Aegis dilengkapi dengan 4 sabres di bahagian rusuk.

Selain itu Aegis senjata telah dipasang pada lengan dan kaki berbanding tangan dibawa, kesemua senjata ini boleh menggunakan masa yang sama atau sama ada dalam keadaan apabila menjadi perisai mudah alih.

Aegis dilengkapi dengan dua "Igelstellung" CIWS  75mm di kepalanya. Akhir sekali untuk pertahanan adalah langkah perisai pada lengan kiri dan dilengkapi dengan sistem Shift Fasa perisai.

SENJATA

"Igelstellung" 75mm CIWS Multi-Barrel
Dipasang di kepala Aegis dua "Igelstellung" multi-tong 75mm CIWS senapang. Senjata peluru cahaya digunakan untuk memintas peluru berpandu dan memusnahkan kenderaan berperisai ringan, walaupun dikelaskan sebagai hawa Anti.

Saber Beam
Aegis dilengkapi dengan 4 sabres di bahagian rusuk yang telah dipasang pada lengan dan kaki berbanding tangan dibawa, semuanya boleh menggunakan masa yang sama untuk bertindak.

Perisai
Perisai logam mudah yang boleh dipasang pada lengan kiri.

"Scylla" 580mm Tenaga Cannon
Tenaga meriam yang kuat yang hanya boleh diberhentikan dalam konfigurasi perisai bergerak. Senjata ini mempunyai kuasa yang mencukupi untuk pemedih mata melalui seluruh lebar kapal perang Earth Alliance.

60mm Tenaga tinggi Beam Rifle
Untuk senjata antara sistem menyusunatur langkah bertenaga tinggi senjata di rusuk 60mm

SidesWipe - Transformers 2

SidesWipe
SidesWipe adalah salah satu pendatang baru dari kalangan Autobots dalam Film Transformers dua. Bentuk yang dicipta telah adaptasikan “silver Corvette Stingray”.

SidesWipe adalah model kereta paling cun dalam kalangan Autobot. Semasa model ni dikeluarkan semasa film Transformers 2 ditayangkan model ni memang cukup susah nak dapat.. Akhirnya berjaya SidesWipe menjadi salah satu koleksi hebat aku..

Iron Hide - Battle Blade

Iron Hide
Iron Hide menpunyai Specialis persenjataan pemusnah yang hebat. Dia dikatakan adalah panglima oleh Optimus Prime. Perwataknya adalah cukup keras dan pantas mengunakan senjata.


Iron Hide adalah petarungan sejati bagi Autobots dan merupakan yang terbaik dikalangan Autobot semasa bertarung. Bentuk terciptanya di adaptasi adalah MC Topkick.

Starscream Voyager Class - Transformers 1

Harap Maaf gambar belum diletak

Starscream adalah pengikut setia Megatron. Bagi film yang transformers yang pertama dia berjaya melarikan diri saat Autobots berjaya dalam pertempuran untuk memenangkan keadaan. Bentuk terciptanya Starcream - F-22 Raptor jet.

Scorponok Voyager Class -Transformers 1

Scorponok

Dia adalah sejenis kalajengking mekanik yang di filmkan dari transformers yang pertama. Dia di tugaskan memporak-porandakan pangkalan amerika di Qatar. Scorponox adalah merupakan sebagian dari tubuh BlackOut.


Cantik tak?.. Nampak ganaskan.. Model ni sekarang payah nak jumpa setelah Transformers kedua dan ketiga ditayangkan. Aku beli Model Scoponok dia dijula sekali pakej dengan BlackOut.

Model ni kurang sikit sambutan semasa mula dipasarkan dulu.. mungkin peranan dan dari segi terciptanya tidak menarik peminat2 koleksi Transformers..

Tuesday, 6 September 2011

Battle Blade Starcream

Transformers kali ini dalam simpanan koleksi aku Battle Blade Starcream salah satu keluaran pertama dalam filem Transformers. Ia begitu mudah untuk ke transform ke Vehicle Mode.

Model ini susah nak cari sekarang sejak starcream menampilkan rupa baru dalam filem Transformers "Revenge of The Fallen". Dari segi bentuk agak simple dan menarik senang nak bawa kemana tahan lasak.

Starcream battle blade ini telah direka untuk umur 4 tahun keatas mudah dan senang dimainkan.

Starcream Decepticon

Minta Maaf Gambar belum diletak..

koleksi Transformers Starcream Decepticon paling kecil dan paling murah dikeluar oleh Hasbro ia menjadi satu koleksi yang cukup menarik dari segi bentuk dan saiz yang amat sesuai untuk menambahkan koleksi aku di rumah.

Model Starcream Decepticon ini dikeluarkan setelah filem Transformers kedua bertajuk "Revenge of The Fallen" di tayangan di pawagam. Ia menjadikan Starcream berwajah baru dari segi bentuk badannya yang berconteng dan ia amat berbeza skali dari starcrean filem pertama.

Cuma model ini nampak kecil dan sangat simple terlalu senang di dapati di kedai 7eleven pon ada jual.. dalam peringkat umur budak dalam 2 tahun memang sesuai bermain model ini kerana ia terlalu senang untuk berfikir dan bertukar menjadikan jet pemusnah.

Barricade Duluxe Class

Barricade Duluxe Class
Koleksi Transformers yang bernama Barricade ni ia dalam kategori Duluxe Class dikeluarkan dalam filem pertama Transformers. Memang susah nak cari model ni masa mula-mula di keluarkan oleh Hasbro habis merata aku mencari habis orang beli.

Model Barricade (Decepticon) Duluxe Class ni memang tahan lasak dari segi bentuk rekaan memang smart dan cukup puas hati ia menjadikan salah satu koleksi Autobot yang paling aku sayang.

Jika ingin melihat kehebatan Barricade Decepticon ini anda boleh menonton filem pertama Transformers wataknya memang cukup ganas dan tidak memberi peluang pada musuhnya.

Sunday, 4 September 2011

Kapal Angkasa - Star Series


Star Series

Kereta Angkasa - Space Series

Space Series
Kalau kita lihat gambar diatas ni ia sejenis kereta kegunaan di angkasa lepas atau pun dibulan. Aku suka koleksi Space Series ni.. ia nampak menarik. Harga beli hanya RM3.00 sahaja..

Dari segi keseluruhan material-nya nampak macam keluaran LEGO sebenar.. nampak simple dan comel. - Made in China

Robot - Space Mystical

Robot - Space Mystical
Comel tak bentuk lego robot ni? nampak simple kan.. ini lah salah satu model koleksi aku yang sangat comel. Aku beli dengan harga RM3.00 sahaja.
- Made in China

Kereta Kebal - Land Forces

Kereta Kebal - Land Forces
Ini kalu orang kita panggil kereta kebal (Gambar), Satu jenis kenderaan perang yang dibuat dalam bentuk permainan lego. Ianya salah satu model Land Forces (Super Power) harga aku beli RM30.00 aje ok lah..

Kalau kita lihat jenis lego berbentuk kereta kebal ni yang menariknya bagi aku bentuk dia yang cukup kukuh dan mantap ianya menampakan begitu hebat dan aku bangga memiliki-nya.. Salah satu jenis Model Land Forces (Super Power) >> Klik

Helicopter - Land Forces

Land Forces

Ini Koleksi Helicopter Lego yang aku beli murah je RM15.00 cantik tak?.. Helicopter Lego ni namanya Land Forces (Super Power) yang di tulis di atas kotak yang aku beli.

Setahu aku koleksi jenis Lego Model Land Forces (Super Power) banyak model kenderaan jenis perang yang dikeluara oleh Land Forces.. Selalunya ia akan dijual satu set sekali dalam kotak yang besar.. tapi kali ni ia dijual dalam setiap satu model dalam satu kotak sahaja.(Helicopter-Gambar).

Bila aku melihat dangan harga macam tu.. sayang pulak kalau aku tak beli.. aku pun terus sambar untuk menambahkan koleksi hobi aku kat Rumah. - Made in China

Saturday, 3 September 2011

Kereta - City Medical

CITY MEDICAL CAR

Gambar permainan Lego diatas ni dinamakan City Medical, kalau kawan2 lihat ia sejenis kereta perubatan kecemasan. Ini koleksi comel aku hanya RM4.90 je aku beli murahkan, jangan silap ianya bukan pengeluaran jenama LEGO yang sebenar.. kalau LEGO sebenar jangan harap dapat harga murah macam ni.

Ini prodak sejenis permaianan Lego yang dikelauarkan made in China.. Kalau kita lihat material-nya semuanya sama macam LEGO yang sebenar.. tapi kekurangan tetap ada.. Hehehehee..

Police car

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...